Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Απολογισμός της βραδιάς παραμυθιού

Σήμερα Δευτέρα και αρχή της εβδομάδας ... και πως εγώ να επανέλθω σε ρυθμούς καθημερινότητας όταν μόλις χθες ήμουν με μεγάλη παρέα, συνταξιδιώτης - χαμένος μέσα στους μύθους... σ' έναν παραμυθένιο κόσμο. Ταξίδι μεγάλο και όπως πάντα χωρίς χάρτη... Από τη χώρα του τυφλού που βλέπει με τα αυτιά του και μιλά με τη καρδιά του και την αφρικάνικη μελωδία στη kalimba στη χώρα όπου οι τράγοι (καλά θυμάμαι;) μιλούν με τα trolls κάπου στα δάση της Νορβηγίας κι από εκεί στο βασίλειο της δικαιοσύνης και τους δέκα χαζούληδες κι ύστερα ο βασιλιάς της μοναξιάς συναντά τη Σημασία κι ο βατραχάκος  Εμμανουήλ Α. Μπακακούλης να χοροπηδά ανάμεσα στα πόδια μας ψάχνοντας τον Έρωτα και τον λόγο που υπάρχει αυτό το Α στ' όνομα του κι ύστερα κάπου στη Φινλανδία και στον σοφό αρχιτέκτονα που ήθελε το υλικό που θα χτίζαν τη νέα πρωτεύουσα του βασιλείου να' ναι η βρωμιά. 
Το ταξίδι βεβαίως έκανε μια μεγάλη στάση κάπου στη Ρωσία και εκεί συναντήσαμε τον Ιβαν, τον αετό, το κοράκι και το γεράκι που γίνονταν όμορφα παλικάρια και εννοείίίίται (για όσους το πιάνουν) μεγάλη στάση στο σπίτι της Μαρίας Μοριέβνα... (παιδιά ναι, τη γκούκλαρα και υπάρχει... είναι υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα έχει και... facebook! ) 
 Όποιος είναι περίεργος να δει τι απέγινε με αυτό το πρόσωπο - ίδαλμα - στοιχειό της ζωής μας,  ας ρίξει μια ματιά εδώ:
 http://www.artrusse.ca/fairytales/morevna.htm 
Τέλος δύο μουσικά παραμύθια μας ταξίδεψαν  ως το τέλος της βραδιάς. 
Κρίμα που δεν υπάρχει ούτε ηχητικό, ούτε φωτογραφικό ντοκουμέντο. Ελπίζω να το επαναλάβουμε σύντομα. Περιμένω κανένα σχολιάκι από όποιον παρευρέθηκε στη βραδιά... Όλο και κάτι ξεχνάω, για συμπληρώστε... Εσάς τι σας έμεινε από τη χθεσινή βραδιά;
Ε...Χωρίς πλάκα ... μόλις είδα ένα μαύρο σύννεφο σε σχήμα κορακιού να πλησιάζει απειλητικά τον ουρανό πάνω από το μπαλκονάκι μου. Όχι πάλιιιιιιιιιι!


1 σχόλιο:

peftasteri είπε...

i alitheia einai oti zileuw polu pou den ta katafera na erthw. estw kai m auto to arthro taksidepsa gia ligo...elpizw na to epanalavete.